University of Oregon School of Law

Format

- Please read each article in advance of the workshop.
- We will spend 40 minutes per article.
- Each participant will present a colleague's article. Please plan on ~10 minutes of remarks that summarize key points and offer suggestions and constructive critique. Group discussion and comments will follow.

Friday, April 11, 2025

| 7:45 AM | Shuttle from the Gordon Hotel to Oregon Law |
|------------------|--|
| 8:00 – 9:00 AM | Breakfast (Lewis Lounge, 4th Floor) |
| 9:00 – 9:10 AM | Welcome |
| 9:10 – 9:50 AM | Matthew Boaz presenting Stacy Taeuber – Taking the Danger out of Immigration Detention |
| 9:50 – 10:10 AM | 20-minute break |
| 10:10 – 10:50 AM | Juliet Stumpf presenting Kit Johnson – All-American Crime: Reflections on Welcome the Wretched by César Cuauhtémoc García Hernández |
| 10:50 – 11:10 AM | 20-minute break |
| 11:10 – 11:50 AM | Evelyn Rangel-Medina presenting Pilar Margarita Hernández Escontrías – Criminal Procedure as Script of Empire |
| 12:00 – 1:00 PM | Lunch |
| 1:00 – 1:40 PM | Kit Johnson presenting Evelyn Rangel-Medina - Multigenerational Illegality: Transforming Indigenous People Into "Illegal" Beings |
| 1:40 – 2:00 PM | 20-minute break |
| 2:00 – 2:40 PM | Austin Kocher Presenting Juliet Stumpf: The Crimmigrators |
| 2:40 – 3:00 PM | 20-minute break |
| 3:00 – 3:40 PM | Sabrina Balgamwalla presenting Joel Sati – Streamline: Illegality, Exception, and the Enemy Criminal Law |
| 3:40 – 4:00 PM | 20-minute break |
| 4:00 – 4:40 PM | Joel Sati and Juliet Stumpf Discuss Hiroshi Motomura's Borders and Belonging |
| 5:00 – 5:15 PM | Shuttle from Oregon Law to the Gordon Hotel |
| 6:30 PM | Dinner at Marché (a short walk from the Gordon Hotel) |

Saturday, April 12, 2025

| 7:45 AM | Shuttle from the Gordon Hotel to Oregon Law |
|--------------------------------------|--|
| 8:00 – 9:00 AM | Breakfast |
| 9:00 – 9:40 AM | Stacy Taeuber presenting Matthew Boaz – Constructing the Foreign Threat |
| 9:40 – 10:00 AM | 20-minute break |
| 10:00 – 10:40 AM | Pilar Margarita Hernández Escontrías presenting Sabrina Balgamwalla – Gendered Racial Capitalism and Migrant Marginalization in the U.S. Care Industry |
| 10:40-11:00 AM | 20-minute break |
| | |
| 11:00 – 11:40 AM | Joel Sati Presenting Austin Kocher: The Death and Life of 287(g): A Look Back at Twenty-Five Years of Local Immigration Enforcement Agreements |
| 11:00 – 11:40 AM 11:40 – 11:50 AM | Look Back at Twenty-Five Years of Local Immigration Enforcement |
| | Look Back at Twenty-Five Years of Local Immigration Enforcement Agreements |